Egyedileg összeállítható esküvői zenelista

Szerző: 2022. 01. 18.Esküvő, Esküvői DJ, Zenelista

Te tudod már milyen esküvői zenéket szeretnél?

Sokan már hónapokkal, sőt egy-két évvel előre tudják biztosan, hogy milyen esküvői zenék fognak felcsendülni a nagy napon. Mások pedig még azt sem sejtik, hogy számos szolgáltatónál lehetőség van kívánságlista összeállítására. 

Milyen legyen egy ilyen esküvői zenelista?

Nagyon sokféle listát lehet készíteni egy-egy lagzira. A teljesség igénye nélkül bemutatunk néhányat, illetve megpróbálunk választ adni az összeállítás kardinális kérdéseire is. Mindenekelőtt érdemes megjegyezni, hogy minden egyes szolgáltató más- és más típusú esküvői zenelistát javasol. Éppen ezért érdemes a saját szolgáltatójával mindenkinek előre egyeztetni!

Talán a legfontosabb és sokak által ismert az úgynevezett Whitelist, azaz “Fehér-lista” vagy kívánságlista. Ebben a listában érdemes azokat a kedvenceket összegyűjteni, amelyeket mindenképpen szeretnénk, hogy megszólaljanak a lagzi folyamán.

Az előbb említett Whitelist ellentéte a Blacklist. Ebbe a listába olyan zenéket gyűjtsünk, amelyeket semmiképp sem szeretnénk, ha felcsendülne a nagy napon.

Az előző két listát célszerű az ifjú párnak összeállítani a saját ízlésük alapján. Elvégre ez a nap róluk szól! Ettől függetlenül ne feledkezzünk meg a vendégeinkről sem! Érdemes lehet összeállítani egy listát, amely azon esküvői zenéket tartalmazza, amiket a vendégeink szeretnek. Ez sokszor átfedésben vagy összhangban van a Whitelisttel is, de alapvetően ez sem probléma.

Azt se felejtsük el felírni a forgatókönyvbe, hogy az egyes események közben milyen háttérzenére van szükségünk!

Van olyan zene, amit nagyon szeretsz? És olyan, amit utálsz?

 

Milyen egy igazán jó Whitelist?

Biztosan minden embernek van nagyon sok kedvenc zenéje, akár több stílusban is. Ennek ellenére nem az a jó Whitelist, amelyik több száz zeneszámot tartalmaz. Ugyanis egy este alatt úgysem lesz idő minden zenét lejátszani. Ha pedig a több száz zenéből a megszólaló 50-80 muzsika között mégsem kap helyet az egyik nagy kedvenc, az igen fájó lehet.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy minden kedvenc stílusban, a legkedvencebb zenékből vagy akár előadóktól egy 20-30 zeneszámból álló listát állítsunk össze. Így a szolgáltató is tudja garantálni, hogy ezen zenéknek mind bérelt helyük lesz az este folyamán. Arról nem is beszélve, hogy ez egy jó iránymutatás a DJ-nek vagy a zenekarnak, hogy milyen zenéket játsszon még emellett.

Egy jól ismert mondattal lehetne jellemezni talán a legjobban a Whitelistet: A kevesebb (néha) több!

 

Hogyan állíts össze egy Blacklistet, vagy a tiltólistát?Zene, amelyet nem akarunk hallani egy esküvőn

Biztosan van olyan olvasónk, akit egy-egy zene egy régi szerelemre vagy valamilyen rossz történetre emlékeztet. Hiába dallamos, akár vidám, bulis zenéről is van szó, ha a kedves pár (vagy a násznép egy tagja) nem szeretné hallani, akkor nem fogjuk lejátszani!

Ennél a listánál viszont érdemes minden olyan zenét összeszedni, amelyet nem szeretnénk hallani. Még akkor is, ha ez a lista ebben az esetben sok-sok zenéből áll. Sokat tud az is segíteni, ha egy együttesnek nem az összes alkotását soroljuk fel. Helyette írjunk csak annyit a listába, hogy ettől az előadótól vagy bandától semmit nem szeretnénk hallani azon a napon!

Ezek a zenék még akkor sem szólalnak meg, ha bármelyik vendég kéri a zeneszolgáltatótól!

 

Miért fontos egy vendégek által kedvelt zenei lista összeállítása?

Bár a fiatal párról szól a nagy nap és mindennek olyannak kell lenni, mint ahogy Ők elképzelik, ettől függetlenül vendégek nélkül mit sem ér egy esküvő. Ebből kifolyólag a násznép kedvében is illik járni egy picit. Na de honnan tudjuk, hogy ki milyen zenét szeret?

Az esküvő előtt érdemes egy körlevelet küldeni a vendégeknek. Ebben az e-mailben arra kérjük őket, hogy mindenki írja le a számára legjobban kedvelt zeneszámot. Ha esetleg nagyobb a násznép, akkor érdemes csak a közeli rokonokat, ismerősöket meginterjúvolni erről. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az összes zene fog szólni. 

Lesznek olyan zenék, amelyek jól illeszkednek a Whitelisthez, vagy olyan, amit sokan kedvelnek, populárisak és jól illeszkednek egy esküvői buliba. Ezek mindenképpen helyet kapnak valamilyen formában az este folyamán. Nevezhetnénk akár főműsoridőnek is, amikor ezek a felvételek lejátszásra kerülnek. Illetve lesznek olyan zenék, amelyek kevésbé illeszkednek, kevesen kérték vagy túl alternatívak. Ezen zenék esetleg az esküvő azon részén csendülhetnek fel, amikor még vagy már kevesen táncolnak, gyülekeznek az emberek vagy néhánynak távoztak már a hajnali órákban. Amolyan főműsoridőn kívüli alkalmakkor.

Természetesen lesznek olyanok is, amelyek nem igazán férnek be egy esküvői zenelistába, vagy már rajta vannak a Blacklisten.

 

Szükséges a forgatókönyv zenelistája is?

Egyszóval: igen.

Az esküvői zenéknek nem csak a táncos részeknél van jelentőségük. Már a vendégvárás folyamán sem mindegy, hogy szól-e zene. Ha pedig szól zene akkor az sem mellékes, hogy milyen. Igaz ez az összes többi eseményre is.

Éppen ezért fontos, hogy legyen előre megtervezett háttérzene a forgatókönyv minden egyes sorához! Ha esetleg ez hiányos, akkor a rutinosabb, profi esküvői zeneszolgáltatók tudnak segíteni ebben is.

A következő eseményekhez ajánlott a zenék gyűjtése:

  • Szertartás
  • Bevonulás
  • Nyitótánc
  • Közös tánc a szülőkkel
  • Tortavágás

A következő eseményeknél általában készül előre a zeneszolgáltató zenékkel, de ha van egyéni kívánság, akkor érdemes azt jelezni:

  • Vendégvárás
  • Vacsora
  • Menyasszony-, menyecsketánc
  • Játékok

 

Összegzésül ismét felhívjuk a figyelmet a következőre:

Nem kötelező az esküvői zenelista! Viszont ebben az esetben utólag semmi okunk azon mérgelődni vagy búsulni, hogy “De jó lett volna, ha ez is szól, az pedig inkább ne szólt volna”.

A zene egyenlő a szerelemmel és fordítva

Szükséged van esküvő DJ-re?

Ha elnyertük a bizalmad és tetszik amit csinálunk, akkor bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Nézd meg csomagajánlatainkat vagy kérj egyedi árajánlatot.

A jó hangulat garantált lesz a NAGY Napon!

További cikkek esküvői témában

Hívható-e az esküvő DJ bálokba is?

Hívható-e az esküvő DJ bálokba is?

Biztosan sok-sok rendezvényszervezőben felmerült már, hogy a manapság divatos esküvői DJ-ket lehet-e hívni bálokba is. Az elmúlt hetekben minket is igen sokan kerestek meg hasonló kérdésekkel. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje - egy mindenki számára elérhető helyen is...

bővebben
Illik-e enni adni az esküvői szolgáltatóknak?

Illik-e enni adni az esküvői szolgáltatóknak?

Ha még benned nem merült fel ez a kérdés az esküvői szolgáltatók kapcsán, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a cikket! Ha már felmerült a kérdés, de még mindig nem tudod, hogy mi lenne a helyes, akkor szintén olvasd el ezt az írást!  Először is kategorizáljuk...

bővebben