Esküvői DJ árak 2024-ben – Mennyibe kerül egy esküvői DJ?

Szerző: 2023. 10. 19.Esküvő, Esküvői DJ, Esküvői DJ ára

Mennyibe kerül manapság bármi?
És egy esküvői DJ 2024-ben mennyibe kerül?

Ki a fene tudja, hogy ma pontosan mennyibe kerül a csirkemell a boltban? Valószínűleg csak az, aki ma már vásárolt egyszer. Na és ki a fene tudja, hogy manapság mennyibe kerül egy esküvői DJ szolgáltatás? Valószínűleg a téged is foglalkoztat a kérdés, ezért vagy itt.

Első körben szögezzük le, hogy ebben a cikkben a szakemberek árairól fogok szót ejteni. Tehát arról nem tudok nyilatkozni, hogy az „unokatestvér Pista” mennyiért vállalná, ha Spotify-ról lejátszaná a zenéket. Azokról sem lesz szó, akik kezdő lemezlovasok, a szányaikat próbálgatják és mostanában kezdtek el (vagy szeretnének) esküvőkön dolgozni.

Mielőtt egy konkrét számösszeget ide vésnék, nézzünk meg néhány tényezőt, amelyek befolyásolják az esküvői DJ árakat 2024-ben.

 

Tapasztalat

Nagyon sok jó, technikás DJ van, akik bármelyik fesztiválon vagy klubban hatalmas bulit csapnak. Viszont az esküvői zeneszolgáltatás teljesen más téma. Sokkal szélesebb korosztályt kell táncra perdíteni. Ezen kívül egy esküvőn nem 1 vagy 2 órás fellépéssel kell számolni, hanem egy egész estés szolgáltatással.

Egy esküvői DJ árában benne van az a tapasztalat, amely nélkülözhetetlen egy jó lagzihoz.

A mi csapatunkban külön ember felel a zeneszolgáltatásért és külön ember a fénytechnikáért. Nálunk egy esküvői DJ szolgáltatás áráért kapsz két szakembert a teljes napra.

Érdekelnek a mi ajánlataink? Kattints ide!

Szeretnél már most árajánlatot kérni tőlünk? Kattints ide!

 

Felszerelés, technika

Én személy szerint bármelyik kollégával beszélgettem, nem volt olyan, akinek ne lenne legalább 5-7 millió forintja benne a saját technikájában. A jó minőségű eszközöknek ára van. Aki folyamatosan és stabilan szeretne zenét szolgáltatni, fénytechnikát biztosítani, annak muszáj befektetnie és folyamatosan fejlesztenie, karbantartania.

Előkészületek

Egy magára valamit adó esküvői DJ időt szán az előkészületekre. Már az árajánlatkészítés és szerződéskötés is elárulhatja, hogy melyik szolgáltató mennyi időt szán a párokra.

Továbbá nálunk lehetőség van előre összeállítani egy néhány zenéből álló kívánságlistát az esküvőre. Az esküvő előtt a csapatunk DJ-je úgy válogatja össze a zenéket az egész napra, hogy az teljesen passzoljon a pár és a násznép ízléséhez.

Érdekel, hogy hogyan állíthatsz össze kívánságlistát nálunk az esküvődre? Kattints ide és megtudhatod!

 

A nagy nap és a munkadíj

Sokszor a vendégsereg csak annyit lát a DJ munkájából, hogy mire megérkeznek, addig már szól a zene. Ezt megelőzi a technika felépítése (nagyjából 3 óra hossza), előtte pedig a helyszínre utazás (amely akár 3-4 óra is lehet messzebbi helyszín esetében). Egy lagzi nettó hossza (amíg a zeneszolgáltatás tart) alsó hangon 8 óra, de nem ritka a 12-14 órás rendelkezésre állás sem. Ezután össze kell pakolni és hazavezetni – vagy jobb esetben aludni egyet egy közeli szálláson.

Na jó, de most már tudni akarom mennyibe kerül egy esküvői DJ 2024-ben

Talán már most is túl sokat írtam erről a dologról, de hidd el, még sok minden hátra van.

Viszont előtte elárulom, hogy
250-300 ezer forinttal kell kalkulálnod,
ha esküvői DJ-t szeretnél 2024-ben.

Ebben általában az alap szolgáltatások vannak benne, úgy mint zeneszolgáltatás, hangosítás és kisebb fénytechnika.

Ez az ár teljesen átlagos és elfogadható a 2024-es szezonban. Ha ennél jóval alacsonyabb árat kapsz valahonnan, akkor kezdj el gyanakodni. Ha jóval drágább árat kapsz, az több dolog miatt is lehet. Szóval nézzük meg, hogy melyek azok a dolgok, amelyek növelhetik egy esküvői DJ árát a 2024-es évben.

Érdekel, hogy a Forbes szerint mennyibe kerül egy esküvő?

Esküvői ceremónai

Esküvői ceremónai – a csokordobás pillanata előtti pillanatkép

Hosszabb rendelkezésre állás

Van olyan DJ, aki csak 8 órára vetítve adja meg az árat. Ha Te ettől jóval hosszabb zeneszolgáltatást szeretnél már az elején, vagy esetleg a helyszínen kiderül, hogy tovább akartok bulizni, az növelheti a költségeket. Itt meg kell említeni azokat a kollégákat is, akik „kifulladásig” adják az ajánlatot. Ekkor se lepődj meg, ha borsosabb az árazás.

Szertartáshangosítás

A szertartáshangosítás általában nem része egy alap szolgáltatásnak. Ez minden esetben egy kiegészítő szolgáltatás, amely többletköltség. Ennek az ára 20-30 ezer forinttól indul.

Buborékgép, füstgép, szárazjég

Igen látványos és hangulat fokozó lehet egy buborékgép, füstgép vagy szárazjég gép egy esküvőn. Ezek az eszközök szintén nem részei az alapárnak. Ennek a költségei a következőképpen alakulhatnak.

 • Buborékgép: 15-20 ezer forint,
 • Füstgép: 10-15 ezer forint,
 • Szárazjég gép (erősen függ a szárazjég mennyiségétől): 50-60 ezer forint.

LED-es falszínezés

Szintén nagyon látványos tud lenne, ha a rendezvényhelyszínen a falak, oszlopok körbe meg vannak világítva és esetleg azok a fények a zenére változnak. Nagyon fontos viszont ehhez a hely adottsága, például az üvegfalak nem derítik jól a fényeket.

A falszínezés ára a következőképpen alakul: 6-8 ezer forint/ lámpa

Utazási költség

Sok párnak egyértelmű, hogy egy vállalkozó felszámolja az utazási költségeket (általában csak üzemanyag) a nagy napra. Amelyik szolgáltató nem tünteti fel külön, ők is felszámolják az utazási költséget, csak valamelyik szolgáltatásba van integrálva. A jó hír az, hogy az elmúlt évek üzemanyag árának növekedéséhez képest az esküvői DJ-k kiszállási költsége nem emelkedett olyan rohamosan és nagyot.

Ezzel a költség körülbelül 100-130 Ft/km (fogyasztás-függően)

Vetítés

Bár már nagyon sok rendezvényhelyszín rendelkezik projektorral és vetítő vászonnal, de még mindig keresett szolgáltatás a videóvetítés. Tudjuk mi is, hogy már lehet kínából rendelni 40-50 ezer forintért projektort és fehér lepedőre is lehet vetíteni. Azt is tudjuk, hogy „csak” 3-6 perc egy ilyen videó, de ha nem látja senki még az első sorból sem, akkor miért ruháznál be ennyi pénzt?

A vetítés ára (vászonnal) a következőképpen alakul: 20-40 ezer forint

 

Összegezzük a dolgot

Megpróbáltam most összeszedni, hogy milyen árakkal kell számolnod, hogyha esküvői DJ szolgáltatást szeretnél a 2024-es évre. Ismét megemlítem, hogy ezek hozzávetőleges árak. Sok függ attól, hogy mennyire ismert, elismert, tapasztalt az adott szakember. Igenis számít, hogy hol van az esküvő, hogy milyen extra szolgáltatásokat kérsz és hogy meddig szeretnél bulizni.

Ha már eljutottál idáig, szinte a végéig, akkor kérlek gondolkodj el azon, hogy Te egy-egy esküvő kapcsán mire emlékszel?

 • Rossz volt a zene, senki sem táncolt?
 • Sok volt a holtidő, vagy épp sehol sem volt a ceremóniamester/vőfély?
 • Nem sikerültek jól a képek?
 • Nem ízlett egyik étel sem?
 • Nem tetszett a menyasszony csokra, sminkje, haja?
 • Nem volt szép a szertartásvezető beszéde?
 • Nem vagy rajta az esküvői videón?
 • Nem volt elég vagy minőségi italok az esküvőn?
 • Nem volt jó a szállás?

Általában az emberek arra emlékeznek a legjobban ha valami nagyon jó vagy nagyon rossz volt. Te is és a vendégeid is erre fognak emlékezni.
Lehet ez egy nagyon szép emlék is, amire örömmel gondolsz majd vissza. Ehhez viszont elengedhetetlenek a profi esküvői szolgáltatók.

Érdekelnek a mi ajánlataink? Kattints ide!

Szeretnél már most árajánlatot kérni tőlünk? Kattints ide!

Szükséged van esküvő DJ-re?

Ha elnyertük a bizalmad és tetszik amit csinálunk, akkor bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Nézd meg csomagajánlatainkat vagy kérj egyedi árajánlatot.

A jó hangulat garantált lesz a NAGY Napon!

További cikkek esküvői témában

Egyedileg összeállítható esküvői zenelista

Egyedileg összeállítható esküvői zenelista

Te tudod már milyen esküvői zenéket szeretnél? Sokan már hónapokkal, sőt egy-két évvel előre tudják biztosan, hogy milyen esküvői zenék fognak felcsendülni a nagy napon. Mások pedig még azt sem sejtik, hogy számos szolgáltatónál lehetőség van kívánságlista...

bővebben
Hívható-e az esküvő DJ bálokba is?

Hívható-e az esküvő DJ bálokba is?

Biztosan sok-sok rendezvényszervezőben felmerült már, hogy a manapság divatos esküvői DJ-ket lehet-e hívni bálokba is. Az elmúlt hetekben minket is igen sokan kerestek meg hasonló kérdésekkel. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje - egy mindenki számára elérhető helyen is...

bővebben
Illik-e enni adni az esküvői szolgáltatóknak?

Illik-e enni adni az esküvői szolgáltatóknak?

Ha még benned nem merült fel ez a kérdés az esküvői szolgáltatók kapcsán, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a cikket! Ha már felmerült a kérdés, de még mindig nem tudod, hogy mi lenne a helyes, akkor szintén olvasd el ezt az írást!  Először is kategorizáljuk...

bővebben