Biztosan sok-sok rendezvényszervezőben felmerült már, hogy a manapság divatos esküvői DJ-ket lehet-e hívni bálokba is. Az elmúlt hetekben minket is igen sokan kerestek meg hasonló kérdésekkel. Ezért úgy gondoltuk, itt az ideje – egy mindenki számára elérhető helyen is – kivesézni ezt a témát.

Te voltál már bálban?

Akik voltak már bálban azok valószínűleg mind egyetértenek abban, hogy zene nélkül mit sem ér. Esetleg olyan is van az olvasók között, akik egy-egy alacsonyabb költségvetésű bálban nem voltak megelégedve a zenével vagy az étellel. Viszont ez a cikkünk nem arról szól, hogy miért lehet rossz egy bál. Arról ejtünk néhány szót, hogy egy zenekar vagy zenész helyett egy profi DJ tud-e legalább annyit, vagy akár többet is nyújtani.

A cikkünk kapcsán senki se feltételezze, hogy a lemezlovas munkáját többre értékelnénk, mint a hasonlóan profi kaliberű zenészekét. Egyszerűen arról van szó, hogy szeretnénk bemutatni, egy DJ miben tud többet nyújtani egy zenésznél.

Mit tud nyújtani egy DJ, amit egy zenekar is?

Volt már olyan, hogy egy orr-hangon éneklő, félig részeg, szintetizátoron játszó fiatalember próbálta szórakoztatni a mulatni vágyókat? Sajnos mi már tapasztaltunk ilyet.

Egy báli DJ ezzel szemben cd-ről vagy valamilyen adathordozóról játsza a zenéket szünet és megszakítások nélkül. Ezek a zenék az eredeti előadó, eredeti hangzásában csendülnek fel, stúdió minőségben. A repertoár szinte kifogyhatatlan. A megrendelők küldhetnek egy előre összeállított listát, amelyet mindenképpen hallani szeretnének az adott rendezvényen.

Előfordulhat zenekar vagy zenész esetében olyan zene, amely nem szerepel az adott formáció által játszottak között. Ilyenkor vagy megtanulják és begyakorolják ezt vagy beteszik szintén cd-ről. Viszont ha az utóbbi megoldást választják, akkor miért is hívtunk zenekart?

Mi az, amit nem tud egy DJ?

Ha egy szóval lehetne ezt jellemezni, akkor az a szó az élőzene lenne. De az előzene nagyon-nagyon sokféle módon elsülhet.

Mi magunk is imádjuk az élőzenét, Doroghouse zongorán és szintetizátoron, Szücsi pedig gitáron és basszusgitáron is játszik. Éppen ezért nagyon szeretjük az olyan zenekarokat, akik igazán profin, minőségi zenét játszanak.

Viszont annál nincs rosszabb, mint amikor rossz az élőzene.

Ha nem találunk a bálra olyan zenekart vagy zenészt, akit szeretnénk, akkor inkább hívjunk DJ-t!

Nézzük meg milyen egy profi zenekar!

Mi az, amivel többet tud nyújtani egy DJ, mint egy zenekar?

Vannak olyan zenekarok, akik csak a hangszereiket tudják biztosítani. Ezen kívül a hangosítást máshonnan kell beszerezni és ezzel együtt egy technikust is. Ezzel szemben egy DJ mindig tud teljeskörű hangosítást biztosítani és ő maga a technikus is.

Ezen felül nem csak hangtechnikával tud szolgálni egy báli DJ. Kérésre fény- és látványtechnikát is tud biztosítani egy-egy profi lemezlovas. Továbbá szükség lehet vetítésre is, ehhez projektort és vetítővásznat is tud biztosítani néhány szolgáltató.

Az egyes konferálási feladatokat is szívesen vállalják egyes DJ-k!

A végére pedig egy fun-fact: A DJ lejátsza még a Despacitot is, ha ez az igény. Legyen szó akár egy általános iskolában lévő támogatói vagy egy középiskolai szalagavató bálról.

 

Miért ajánljuk magunkat, a Doroghouse csapatot egy bálra?

Fiatal DJ-k lévén ismerjük a legújabb slágereket és alternatív zenéket is. Ettől függetlenül imádjuk a retró zenéket, továbbá nagy tisztelettel tekintünk az igazi, magyar mulatós muzsikákra is. A hangtechnikán és DJ technikán felül teljeskörű fény- és látványtechnikával tudunk szolgálni. Emellett vetítési és konferálási feladatokat is szívesen vállalunk és látunk el.

Mi őszintén valljuk, hogy nálunk nincs lehetetlen. Minden egyes ügyfelünkkel egyedileg egyeztetünk, és megoldjuk a felmerülő kéréseket. Ennek fényében minden egyes ügyfelünknek egyedi árajánlatot adunk teljesen ingyen.

Mi egy-egy kérésben vagy kérdésben nem a problémát, hanem a megoldandó feladatot látjuk!

Szükséged van esküvő DJ-re?

Ha elnyertük a bizalmad és tetszik amit csinálunk, akkor bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Nézd meg csomagajánlatainkat vagy kérj egyedi árajánlatot.

A jó hangulat garantált lesz a NAGY Napon!

További cikkek esküvői témában

Egyedileg összeállítható esküvői zenelista

Egyedileg összeállítható esküvői zenelista

Te tudod már milyen esküvői zenéket szeretnél? Sokan már hónapokkal, sőt egy-két évvel előre tudják biztosan, hogy milyen esküvői zenék fognak felcsendülni a nagy napon. Mások pedig még azt sem sejtik, hogy számos szolgáltatónál lehetőség van kívánságlista...

bővebben
Illik-e enni adni az esküvői szolgáltatóknak?

Illik-e enni adni az esküvői szolgáltatóknak?

Ha még benned nem merült fel ez a kérdés az esküvői szolgáltatók kapcsán, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a cikket! Ha már felmerült a kérdés, de még mindig nem tudod, hogy mi lenne a helyes, akkor szintén olvasd el ezt az írást!  Először is kategorizáljuk...

bővebben